.
.
 
 
  
 


Zanggroep Con Brio
In september 1970 werd in Vessem een jongerenkoor opgericht om de missen muzikaal op te luisteren. De naam was eenvoudigweg Jongerenkoor Vessem. De maximum leeftijd werd steeds naar boven bijgesteld en na zo'n 25 jaar werd besloten tot een naamswijziging. Op 29 april 1996 werd het koor omgedoopt in Zanggroep Con Brio.

Con Brio: in de muziekwereld is dit een van de vele termen waarmee aangeduid wordt hoe een muziekstuk uitgevoerd moet worden. Con Brio geeft aan dat er met geestdrift of met animo gespeeld of gezongen dient te worden.

Aan enthousiasme ontbreekt het de leden van Con Brio niet: of het nu tijdens een mis in de kerk is, tijdens een uitvoering in een verzorgingshuis, op een korenfestival of bij een cultureel evenement.

De circa veertig leden, in de leeftijd van 16 tot 65+ jaar, zingen een uiteenlopend repertoire. Songs uit diverse periodes uit de muziekgeschiedenis passeren de revue: van ABBA en Queen tot BZB en Jan Smit. Nederlandstalige liederen en songs in het Engels, Frans of Duits. Een uitgebreid kerstrepertoire of popmuziek: bij elke gelegenheid brengen wij passende liederen ten gehore. Wij zingen zo veel mogelijk drie- of vierstemmig.

Sinds januari 2016 zingen wij geen reguliere missen meer, maar wel op aanvraag huwelijksmissen, carnavalsmissen of andere bijzondere diensten of bij evenementen.

Sinds april 2019 is Lucie Kruijsse de dirigente van Zanggroep Con Brio. De muzikale begeleiding bestaat uit: Jos Merckx (gitaar, keyboard, djembe), Eric de Laat (basgitaar), Rob Beumer (gitaar) Hans van Sambeeck (drums),
Om de paar jaar staat er een "CBB", Con Brio Buitengewoon, dit is een bijzondere voorstelling op het programma. Onder het kopje Con Brio Buitengewoon leest u hier meer over.Naam:


Email adres:


Onderwerp:


Bericht:


Bestuur© 2021 - Zanggroep Con Brio Vessem